Дизель vs Бензин: що обрати в 2022

Дизель vs Бензин: що обрати в 2022

buttons.will share

Вже обрали новий автомобіль? Визначилися з моделлю, кольором, оснащенням і навіть придивляєтесь до аксесуарів? Тільки не кажіть, що забули про тип двигуна. Якщо з якоїсь причини пропустили цей важливий етап, можемо разом пробігтися ключовими параметрами та визначитися: який автомобіль купити – бензиновий чи дизельний?

Дехто ставить собі це питання, та без чіткого розуміння конкретних можливостей різних силових установок та галузей їхнього застосування. Все ж таки це не колір і не додаткові мультимедійні опції – важливо усвідомлювати, як транспортний засіб буде використовуватися.

Якщо необхідний позашляховик, наприклад, як Mitsubishi Pajero Sport, очевидний фаворит – дизельний двигун. Високий крутний момент і максимальна тяга в широкому діапазоні обертів дозволять розкрити потенціал позашляховика на бездоріжжі. Це підводить нас до основних переваг дизельних автомобілів.

Плюси дизельного двигуна:

  • економічність;
  • максимальний крутний момент;
  • висока тяга з перших секунд роботи.

Саме дизельні рамні позашляховики найчастіше виявляються актуальним вибором автомобілістів, які цінують універсальність та здатність транспортного засобу вибратися з найскладніших умов. Крім того, за інших рівних умов дизельні мотори виявляються економічнішими за бензинові. Але що з недоліками?

Мінуси дизельного двигуна:

  • вища ціна автомобіля;
  • шумна робота;
  • потреба використовувати пальне для конкретного сезону.

Основні недоліки дизельних моторів пов'язані переважно з експлуатаційними нюансами та конструктивними особливостями. Вони надійні, проте вимагають якісного та уважного обслуговування. Також варто враховувати, що в холодну пору року необхідно використовувати зимове дизельне пальне.

Найчастіше для міських та заміських поїздок рівним і передбачуваним покриттям покупці віддають перевагу легким кросоверам з бензиновими двигунами – на зразок Mitsubishi ASX. Маневровий бензиновий автомобіль подарує комплекс переваг для щоденної експлуатації. Настав час відзначити головні переваги.

Плюси бензинового двигуна:

  • тиха комфортна робота;
  • мінімальні вібрації;
  • вище потужність при схожому з дизелем об'ємі.

Чим меншою є необхідність поїздок бездоріжжям та потреба буксирування вантажів, тим доцільніше експлуатувати бензиновий кросовер. Такий автомобіль забезпечить максимальний комфорт для сімейних подорожей. Що з недоліків варто враховувати, якщо все ж таки порівнювати бензиновий автомобіль з дизельним?

Мінуси бензинового двигуна:

  • вища витрата пального;
  • слабша тяга на низьких оборотах.

Звісно, навіть компактний бензиновий кросовер впорається з транспортуванням багажу. Однак від буксирування важких причепів краще відмовитись. Саме тому важко знайти більш доцільний транспорт для щоденної експлуатації без екстремальних режимів.

І все-таки який автомобіль обрати? Резюмуючи, якщо ваші переміщення здебільшого складаються з тривалих подорожей або коротких поїздок на роботу / до школи / додому, при цьому лише іноді доводиться їздити пересіченою місцевістю за межами асфальту – бензиновий кросовер впорається відмінно та забезпечить необхідний комфорт. Серйозне бездоріжжя та важке буксирування краще довірити дизельному позашляховику.

Головне, що з Mitsubishi кожен ваш вибір вийде вірним і буде виправданим якістю, надійністю та безпекою за будь-яких умов

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital